Welkom

U vindt hier informatie over drieteenstrandlopers en het boek over deze gezelligheidsdieren: Een Groenlander in Afrika, de wonderbaarlijke reis van de drieteenstrandloper. Over de auteur Koos Dijksterhuis en zijn andere werk kunt u terecht op dijksterhuis.net en plezierverzen.nl.

NU TE VERKRIJGEN ALS E-BOOK:

ISBN: 9789462250017
Verkrijgbaar via de apple-store en ook via alle andere online boekwinkels (bol, ako, bruna etc).

Uitgeverij Fosfor
Oudezijds Voorburgwal 129 – II
1012 EP Amsterdam
The Netherlands

+31 (0)20 30 80 615
www.uitgeverij-fosfor.nl

Ze dribbelen langs het strand op zes tenen: drie aan elke voet. Als je op het strand wandelt, lopen ze voor je uit, tot ze ineens terugsnorren. Drieteenstrandlopers zijn gezelligheidsdieren.

’s Winters hollen ze over de stranden van Schotland tot Zuid-Afrika. Maar waarom vliegen ze eigenlijk naar Afrika als ze ook in Nederland kunnen overwinteren? En waarom broeden ze helemaal bij de Noordpool?
Wonderbaarlijke vogels, op een wonderbaarlijke reis. Onderzoeker Jeroen Reneerkens reist ze achterna. Schrijver Koos Dijksterhuis reist mee. Ploegend door een meter sneeuw op de zompige toendra, uitdrogend aan de kust van de Sahara in Mauritanië, zwetend in de vochtige tropenhitte van Ghana. Rillend in de wind op IJsland, op Vlieland en op Schiermonnikoog.

Dit boek maakt van de drieteenstrandloper, de schrijver en de onderzoeker oude bekenden. Het is populaire wetenschap en een menselijk reisverhaal ineen.

Drieteenstrandlopers en Koos Dijksterhuis op Schiermonnikoog

httpv://www.youtube.com/watch?v=ChdoAeefkkY

2 thoughts on “Welkom

 1. Annette Schutte

  Hallo Koos, ik was onlangs op Terschelling en zag heel veel van die koddige drieteenstrandlopertjes. Wat me opviel was dat ze soms langere tijd op 1 poot staan en zich zelfs zo hippend voortbewegen. Weet jij waarom zij dat doen? Heb al op internet gezocht maar zie alleen dat de flamingo dat doet om zijn poot warm te houden. Prachtig filmpje trouwens hieronder.

  Ik kijk uit naar je antwoord,
  Groet Annette

 2. Koos

  Beste Annette,
  Veel steltlopers vinden het te veel moeite hun als vanzelf ingeklapte poot te strekken, als ze even moeten opschuiven. Ze hippen dan op één poot, en hervatten hun dutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *