Uitgelicht bericht

Beste Afrikaanse Aandelen

Dus, wat zijn de beste Afrikaanse aandelen? Het antwoord is complexer dan je je zou kunnen voorstellen. De aard van een investering in Afrika betekent dat u te maken hebt met een regio die zeer volatiel is. Neem bijvoorbeeld de mijnbouwsector - die wordt beschouwd als een van de meest stabiele sectoren in Afrika. De laatste paar jaar hebben echter veel bedrijven gezien die de minerale markt uithalen, wat betekent dat het vandaag veel moeilijker is om een goede waarde te vinden.

Aan de andere kant, zelfs binnen de mijnbouwsector zijn er kansen in overvloed. Veel bedrijven in Mozambiques Katavi Province richten zich op het extraheren van zeldzame Aards zoals zilver, titanium en palladium, evenals andere kostbare en semiprecious stenen. Omdat de vraag naar deze aarde steeds toeneemt, zal het de prijs opdringen, wat betekent dat sommige van deze aandelen een goed idee kan zijn. Als je weet waar je moet kijken.

Als u succesvol wilt zijn in de aandelenmarkt, is een van de beste tips die u kunt gebruiken om een goede en betrouwbare makelaar te vinden. Veel mensen hebben succes gehad met behulp van de diensten van makelaars die hen aanbieden die tips bieden, waardoor ze betere beslissingen nemen tijdens het investeren. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke tips geschikt zijn voor u en wat te volgen, vooral als u net begint. Er zijn veel dingen te overwegen voordat ze een beslissing nemen, en een goede makelaar zal het gemakkelijk maken door nauwkeurige informatie te bieden over aandelen en aandelen, zodat u meer geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Echter, het is echter niet alleen de mineralen die investeerders naar Afrika aantrekken. Er zijn een aantal factoren die de aandelenmarkt op dit gebied van de wereld beïnvloeden. Voor één ding heeft Mozambique enorme oliereserves - wat betekent dat de export altijd hoog is. Dit was geweldig voor de economie, maar het is ook bedoeld dat de aandelenkoers is gestegen. Investeren in de aandelen in Mozambique is een goede keuze omdat deze aandelen elk jaar in waarde willen waarderen.

Afrika is geen onbekende te conflicten. De instabiliteit in Darfur is gewoon het nieuwste voorbeeld van waarom investeren in aandelen uit dit deel van de wereld kan een geluidsbeweging zijn. De problemen daar, en anderen houden van hen over de hele wereld, betekenen dat er een groot risico van verlies is. Er zijn echter bedrijven in Afrika die beginnen te ontstaan als sterke bedrijven, en ze vertegenwoordigen een echte kans voor beleggers. Voorraden in deze gebieden vormen mogelijk geen enorme hoeveelheid risico, maar ze kunnen ook een groot potentieel bieden voor winst.

Het spreekt voor zich dat je op de hoogte moet blijven van de voorraden op weg naar conflictgebieden. Zelfs als u zich geen zorgen maakt over de mensenrechten, wilt u ze nog steeds zoveel mogelijk vermijden. Dit betekent dat als het gaat om Afrikaanse aandelen, je bedrijven moet kiezen die zijn gevestigd in landen die relatief stabiel zijn. Zuid-Afrika en Zimbabwe maken beide goede kandidaten, omdat ze relatief ongeschonden zijn ontstaan uit de afgelopen jaren economische chaos. Bovendien bieden de twee landen uitstekende handelsvoorwaarden, dus zelfs als de economie in de toekomst lijdt, moeten uw investering het goed doen.

De geografie van Afrika is ook een grote factor bij het kiezen waar u uw geld kunt plaatsen. Er is veel onderzoek nodig voordat je beslist welk deel van de wereld in te investeren, en het is vaak een goed idee om met een financiële expert te praten. Hij of zij zal u advies kunnen geven over welke sectoren het beste rendement bieden. Er zijn echter enkele belangrijke voordelen geassocieerd met het leven in de buurt van de evenaar. Bedrijven die zijn gebaseerd, hebben typisch toegang tot de wereldwijde markten, wat betekent dat hun winsten sneller zullen groeien dan die gebaseerd zijn op de SSE (markten in Europa en Amerika). Dit is een reden waarom zoveel bedrijven zijn gevestigd in Afrika - toegang tot de wereldmarkt, waardoor ze hun inkomsten sneller kunnen verhogen.

LEZING

Koos Dijksterhuis houdt op 14 maart een lezing over de wonderbaarlijke reis van de drieteenstrandloper van Noordpool tot tropen. Daarbij komen ook andere dieren en planten aan bod. We kennen de strandloper als een druk dribbelend vogeltje op onze stranden. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom ze naar Afrika vliegen als ze ook in Nederland kunnen overwinteren? En waarom broeden ze helemaal bij de Noordpool? Koos Dijksterhuis heeft zelf ook deze reis gemaakt en kan daarover op boeiende wijze vertellen.

Hij heeft een dagelijkse natuurrubriek in dagblad Trouw.

Hij heeft verschillende publicaties uitgebracht over natuur en milieu en woont in Groningen.

Deze avond wordt georganiseerd door het IVN Leek-Nietap en het IVN Grootegast e.o.

De locatie is: Dorpshuis de Vrijborg, Nieuweweg 80, 9364 PE Nuis.
Toegang: voor IVN–leden gratis, voor niet–leden € 3,- Vooraf aanmelden is niet nodig.

Supersnelle Drieteen, langeafstandstrekker en snelheidsduivel

Artikel van Jeroen Reneerkens, Rijksuniversiteit Groningen (NL)
in tijdschrift Mens & Vogel, jan. 2011

Iedere strandwandelaar heeft wel eens Drieteenstrandlopers gezien. Ook in België en  Nederland zijn de kleine witte vogels, die heen en weer voor de golven uit dribbelen, een veelvoorkomend gezicht. Ze laten zich vrij gemakkelijk benaderen en rennen soms een  tijdje met je mee. Van de nazomer tot de lente zijn ze vrijwel op ieder zandstrand of elke  stenige kust ter wereld te zien. Begin juni trekken nog aanzienlijke aantallen door Europa  richting broedgebieden in hoog Arctische poolstreken. Halverwege juli verschijnen de  eerste vogels (nog in broedkleed) alweer langs de Europese kusten, waarschijnlijk als  gevolg van een eierenetende poolvos die een abrupt einde maakte aan de broedpoging.

Lees het volledige artikel
(pdf, 2MB, opent in nieuw venster)