Lezing 28 februari

Film en sterke verhalen

Op zondagmiddag 28 februari kunt u in de openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in hartje Groningen (kaart) een korte film zien over drieteenstrandlopers en sterke geïllustreerde verhalen horen over die dappere vogels, van Jeroen Reneerkens en mij over natuur, afzien aan en reizen naar de noordpool en de evenaar, op de toendra en in de woestijn.

Tijd: 14.00 – 15.10 uur
Kosten: €.3,-

Mijn boek ‘Een Groenlander in Afrika’ is er na afloop te koop, desgewenst met gratis signatuur.

3 thoughts on “Lezing 28 februari

 1. Marielle

  Helaas zien we te laat dat je vandaag deze lezing geeft. We waren graag naar Groningen gekomen. Naar aanleiding van een artikel in de laatste Vogels hebben we het hele weekend sterke verhalen verzonnen hoe dat kleine vogeltje dat toch flikt; 6000 km in 5 dagen (de meest plausibele verklaring, buiten een eigen parallelle dimensie voor drieteenstrandlopers, vinden wij de sprong in de straalstroom en dan gillend je vleugels wijd en in een dolle rit naar Ghana). Een meer serieuze vraag is; hoe oud kan een drieteenstrandlopertje worden? Met andere woorden hoe vaak doet hij/zij deze Ghana-trip?

  Groetjes,

  Marielle en Charles

 2. Koos Bericht auteur

  Gemiddeld worden drieteenstrandlopers nadat ze uigevlogen zijn ruim 4 jaar oud. De oudste die we in Groenland zagen, en waarvan we de leeftijd wisten, was 11. De oudst bekende uit de literatuur werd 18. Over de berekening van overlevingskansen en levensverwachting is van alles te lezen in Een Groenlander in Afrika.

  Koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *