Over deze site

Bij de foto’s vindt u in ieder geval afbeeldingen van de Drieteenstrandloper. Maar ook van de landschappen en de natuur waar het onderzoek plaatsvindt. Daarnaast treft u hier natuurlijk nieuws en  informatie over en m.b.t. het boek.  Ook ligt het in de bedoeling wetenswaardigheden en nieuws over het onderzoek en de Drieteenstrandloper op te nemen. Voor diepergaande wetenschappelijke achtergronden e.d. : zie de wetenschapslinks. En natuurlijk het boek ‘Een Groenlander in Afrika’ zelf!

Als u al dan niet toevallig hier bent aanbeland, voel u vrij om rond te kijken en reacties achter te laten of contact op te nemen…. Verder wijzen we graag ook op de sites van de schrijver dijksterhuis.net en plezierverzen.nl voor andere publikaties en wetenswaardigheden.

3 gedachten over “Over deze site

 1. Rob Bijlsma

  Hé Koos,
  geen liefhebber van reisboeken zijnde, driewerf saai en dan al dat geëmmer over ziektes en tegenslagen, ben ik met gemengde gevoelens aan jouw boek begonnen. Het viel mee. Beschrijving van onderzoek, buiten de wetenschap om, is altijd toe te juichen. Al was het maar om te laten zien dat er maar één ding telt: passie voor je onderwerp, vragen oplossen. Geen zee gaat te hoog. Wat nou geld, wat nou aanzien. (Al werken publicaties wel enigszins statusverhogend, maar daar kunnen wij - als relatieve buitenstaanders - ook weer hartelijk om lachen.)
  Met je Mauretaanse escapade kreeg ik wel heel erg een deja-vu gevoel. Tijdens mijn eerste trip in het buitenland, drie maanden Egypte in 1981, had ik ook zo’n eikel van een chauffeur die mijn tripje Fayum behoorlijk versjteerde. Dat bleek een tamelijk voorspellende ervaring te zijn, die mijn liefde voor Arabieren bepaald niet heeft aangewakkerd. Zoveel inertie, domheid en vuiligheid was moeilijk te bevatten. Al moet ik daar onmiddellijk aan toevoegen dat ik het uitstapje Egypte vanuit Israel in 1987 juist weer als een verademing ervaarde, na alle arrogantie en botheid van de Israeli’s. Zo is het altijd wat, en al dat mensengemier is van nul en generlei betekenis in vergelijking met al die opschrijfboekjes (of harde schijven) vol met cijfers.
  Je boek staat inmiddels tussen de honderden andere met beschrijvingen van onderzoek. Nederland heeft maar een heel magere traditie op dit vlak, en die reputatie kan niet snel genoeg ongedaan worden gemaakt. We hebben uitmuntende onderzoekers, helaas maar weinig goede schrijvers. En niet alle onderzoekers kunnen zich een privé-schrijver permitteren. Waar blijven de Nederlandse Babels en Grossmans en Paustovskys?
  Don’t eat that yellow snow!
  Rob

  Reageren
 2. Alwin Versluis, Apeldoorn

  Ik heb ‘Een Groenlander in Afrika’ onlangs voor mijn verjaardag gekregen en ik heb het met veel plezier gelezen. Mooi vlotte schrijfstijl, met erg leuke taalgrapjes. Knap geschreven!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *